Поръчай сега!

Цена: 45.00 лева
Количество:
разпечатване
Класическа серия

ДЕТОКС DETOX

ДЕТОКС DETOX

ДЕТОКС (DETOX+)

Биологичноактивна хранителна добавка - растителен комплекс.

СЪСТАВ:

Една капсула съдържа:
Котешки нокът (Uncaria tomentosa (Willd.) DC.) 380 мг.

ХАРАКТЕРИСТИКА И ОСНОВНИ СВОЙСТВА НА БАД:

Котешки нокът (Uncaria tomentosa (Willd.) DC.)
Котешкият нокът е дива лоза, която по формата на бодлите и листата напомня котешки нокът. В медицината се използва кората, която съдържа редица оксиндолни алкалоиди (изоптероподин, птероподин, изомитрафилин, митрафилин, изоринхофилин, ринхофилин). Те са с висока биологична активност и спомагат за засилването на активността на имунната система и преди всичко клетките на фагоцитарната система. Именно засилването на фагоцитарното звено на имунитета е един от вероятните механизми на имуномодулиращото действие на това растение, а другият е нормализацията на нивото на секреция на цитокините, т.нар. медиатори на имунитета, които оказват влияние практически върху всички клетки на организма, като осигуряват междуклетъчна кооперация и контрол на вътрешната среда. Те са средство за клетъчно взаимодействие, имунологичен език на общуване на клетките една с друга. Следователно, имуномодулиращите свойства на Котешкия нокът са обусловени както от прякото (чрез стимулация на фагоцитарното звено на имунитета), така и от непрякото (чрез синтез на ендогенните медиатори) действие на различни клетки на организма, участващи в развитието на имунния отговор. Мощният имуномодулиращ потенциал на това растение позволява да го считаме за едно от перспективните средства в профилактиката и в комплексното лечение на онкологичните заболявания. Съществуват многочислени резултати от експериментални изследвания, доказващи способността на алкалоидите на Котешкия нокът да потискат делението на левкозните клетки.
Заедно с алкалоидите в състава на Котешкия нокът влизат и биофлавоноиди, гликозиди, тритерпени, дъбилни вещества, органични киселини, осигуряващи многобройни биологични ефекти на това растение, а именно – антиоксидантно, противовъзпалително, спазмолитично, антисептично, хипотензивно, хепатопротективно, жлъчогонно, диуретично, детоксикиращо действие. Затова Котешкият нокът е ефективен в комплексното лечение на артрити, бурсити, хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, дихателните пътища, след понесени оперативни намеси, при гинекологични възпалителни заболявания, нарушения на менструалния цикъл, простатит, при хронична умора и депресия, за повишаване устойчивостта на организма към инфекциозни заболявания.

Биофлавоноиди
Биофлавоноидите са природни полифеноли, в наше време обхващащи около четири хиляди съединения в съответствие с тяхното общо свойство – способността да укрепват стените на капилярите (Р-витаминна активност). Биофлавоноидите притежават широкоспектърна биологична активност, преди всичко детоксикиращо и антиоксидантно действие. Те регулират активността на ензимите от различни класове, агонистите и антагонистите на рецепторите. С това е свързан изключително широкия спектър на фармакологичната им активност, включително и кардиозащитното, спазмолитичното, противовъзпалителното, радиозащитното, антиалергичното, хепатопротекторното, жлъчогонното, антисклеротичното и други действия, включително и регулиране функциите на жлезите с вътрешна секреция. Биофлавоноидите оказват антимутагенен и антиканцерогенен ефект.

ОСНОВНИ ФАРМАКОДИНАМИЧНИ ОСОБЕНОСТИ НА ДЕЙСТВИЕТО НА БАД:

Общоукрепващо
Имуномодулиращо
Детоксикиращо
Антиоксидантно
Противовъзпалително
Антисептично
Стягащо
Диуретично
Жлъчогонно

ПОКАЗАНИЯ:

Препоръчва се:
Като общоукрепващо средство:
Профилактично за повишаване устойчивостта на организма към грип и други инфекциозни заболявания
За съкращаване на възстановителния период след оперативни намеси
За повишаване на жизнения тонус
За профилактика и потенциране на ефекта на медикаментозната терапия:
При инфекциозни заболявания
При астенични състояния с различна етиология
При хронична умора и депресия
При отслабнало функционално състояние на имунната система, предизвикано от различни фактори (въздействие на йонизираща радиация, ултравиолетови лъчи, хиимиотерапевтични препарати, продължителна терапия с антибиотици, въздействие на различни токсични съединения, съдържащи се във въздуха, водата, хранителните продукти – тежките метали, пестицидите, инсектицидите, фунгицидите)
При СПИН
При хронични белодробни заболявания и заболявания на горните дихателни пътища
При заболявания на стомашно-чревния тракт
При патология на репродуктивната система (нарушен менструален цикъл, миома на матката, възпалителни гинекологични заболявания, простатити, аденом на простатата и др.)
При заболявания на зрителните органи (ирит, кератит, конюктивит, язва на роговицата, катаракта, глаукома, миопия, далекогледство)
При ставни заболявания (артрити, артрози, бурсити)
При кожни заболявания
При алергични заболявания (копривна треска, сенна треска, вазомоторен ринит, бронхиална астма и други)
Автоимунни заболявания (ревматоиден артрит, дерматомиозит)
При ендокринна патология (захарен диабет, нарушена функция на щитовидната жлеза)
При онкологични заболявания на фона на проведени химиотерапии, рентгенотерапии

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Не се препоръчва на лица с трансплантирани органи, по време на бременност и лактация, при повишена чувствителност към компонентите на БАД.

НАЧИН НА УПОТРЕБА: По 1 капсула 2 пъти дневно преди хранене с много вода.

ОПАКОВКА: Капсули по 387,5 мг.

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява в сухо, проветриво място (при температура под 25°С), защитено от слънчева светлина и силни електромагнитни полета, недостъпно за деца.

СРОК НА ГОДНОСТ: 3 години от датата на производство.